8-denní výlet   České a Saské Švýcarsko 2015     vedl Petr Dračínský
Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.


sobota 8.8. / 1. den / skupina: 1. / délka: 10 km / stoupání: 280 výšk. m / cíl: rozhledna Vlčí hora, 581 m

autobus vyjel z Pardubic, 190 km >> vystoupení v obci Brtníky, 406 m>> výborný medovo-ořechový řez od turistky Stáni Barešové >> Laďa Jelínek s autobusem >> Křížový vrch >> Pod Vlčí horou (sever) >> Köglerova naučná stezka >> Vlčí hora, rozhledna 581 m >> Studánka Veronika >> obec Sněžná, 468 m>> Krásný Buk >> Krásná Lípa >> Křinický pivovar >> autobusem z obce Krásná Lípa do hotelu v Jetřichovicích, 234 m >> sobotní tanec s místní hudbou v hotelu ''Bellevue''.





neděle 9.8. / 2. den / skupina: 1. / délka: 21 km / stoupání: 417 výšk. m / cíl: rozhledny Tanečnice 597 m a Weifberg 478 m (D)

snídaně v hotelu ''Bellevue'' se švédskými stoly (Bellevue fr. je ''hezký výhled'') >> bazén před hotelem s 25°C vodou >> obec Mikulášovice >> kaple ''Tří otců'' >> rozhledna ''Tanečnice'' 597 m >> občerstvení a hostinský se servírkami >> rozhledna ''Weifberg'' 478 m >> Kyjovské údolí >> Kyjovská skalní stezka >> Kinského vyhlídka >> Dixův mlýn >> hostinec Na fakulte v kyjově >> večeře v hotelu >> kostel ''Sv. Jana Nepomuckého'' v Jetřichovích >> barokní socha Panny Marie z 19. stol.





pondělí 10.8. / 3. den / skupina: 1. / délka: 20 km / stoupání: 627 výšk. m / cíl: Pravčická brána 415 m

výstup z autobusu v Hřensku >> výstup k ''Sokolímu hnízdu'' >> Pravčická brána 415 m a okolí >> cesta na Mezní louku >> občerstvení v restauraci ''U Fořta'' >> Malá Pravčická brána >> Šauštejn 340 m s výhledy >> rozcestí ''Pohovka'' >> pohled na Mariinu skálu s ''budkou'' >> Jetřichovice, restaurace ''Švýcarský dvůr''.





úterý 11.8. / 4. den / skupina: 1. / délka: 18 km / stoupání: 694 výšk. m / cíl: Jetřichovické stěny

start u hotelu Bellevue v Jetřichovicích >> po schodech na ''Mariinu skálu'' 428 m >> přes ''Vilhelmíninu stěnu'' 439 m >> na vyhlídku ''Rudolfův kámen'' 484 m >> Purkratický les >> Na Tokáni >> ''Úzké schody'' >> občerstvení ''Na Tokáni'' >> Pod Suchým vrchem >> obec Rynartice >> občerstvení ''Na konci světa'' >> 3,5 km dlouhé ''Pavlinino údolí''.





středa 12.8. / 5. den / skupina: 1. / délka: 9 km / stoupání: 180 výšk. m / cíl: Basteibrücke (D) a pevnost Königstein (D)

autobusem jsme dojeli do lázeňského městečka Kurort Rathen (Oberrathen), 112 m >> přívozem přes Labe, 1,60 € >> lesem a do kopce na skalní formaci Bastei, 305 m >> prošli jsme přídavným okruhem ''Felsenburg Neurathen'', 1,50 € >> Basteibrücke překlenuje rokli zvanou ''Mardertelle'' >> kříž Basteikreuz >> schody Schwedenlöcher >> obec Niederrathen, 112 m >> přívozem do obce Oberrathen >> přejeli jsme autobusem ke 400 let staré pevnosti Königstein, 247 m >> prohlídka pevnosti, 9,- € >> kostel ''Garnisonkirche'' >> pohled na skálu Pfaffenstein, 435 m >> pozorovací a flankovací věž ''Friedrichsburg'' >> posezení u kiosku ''Napoleonküche'' >> ''Schatzhaus'', budova pro saský poklad >> Brunnenhaus se studnou.





čtvrtek 13.8. / 6. den / skupina: 1. / délka: 20 km / stoupání: 568 výšk. m / cíl: Schrammsteinaussicht (D) a Großer Winterberg (D)

autobusem jsme jeli přes Hřensko >> hranice s Německem >> lázeňské městečko Bad Schandau, 146 m >> prohídka města >> evangelicko-lutherský kostel ''St. Johanniskirche'' >> do kopce na obec Ostrau >> příchod ke skalnímu seskupení ''Schrammstein'' (Poškrábané kameny) >> výstup po schodech na vyhlídku ''Schrammsteinaussicht'', 417 m >> ''Frienstein'', 455 m >> občerstvení u rozhledny ''Großer Winterberg'', 556 m >> na rozhledně >> sestupujeme do obce Schmilka >> restaurace ''Elb-Cafe'' (Labská kavárna) >> po večeři bylo slavnostní předávání průkazů KČT novým členům >> řidič Laďa Jelínek nám zahrál k tanci a k poslechu >> hlavní vrchní Arnošt Kny s muzikantem.





pátek 14.8. / 7. den / skupina: 1. / délka: 13 km / stoupání: 268 výšk. m / cíl: Tichá & Divoká soutěska

autobusem jsme přijeli do Hřenska >> lesem a Edmundovou soutěskou k Tiché soutězce >> převoz na pramici po řece Kamenice (20 min., důchodci 40,- Kč) >> restaurace se suvenýry ''Srub v soutěskách'' >> kolem ''Mezního můstku'' k ''Divoké soutěsce'' >> převoz na pramici (15 min., důchodci 40,- Kč) >> ''Zámeček'' s vyhlídkou ''Ptačí kámen'' >> obec Vysoká Lípa, restaurace s občerstvenim >> roubené patrové domy >> zřícenina ''Dolského mlýna'' >> chata ''Starý mlýn'' se stánkem s občerstvením >> večeře na hotelu v Jetřichovicích >> oceňování nejmladších a předávání průkazů novým členům Slovanu.





sobota 15.8. / 8. den / skupina: 1. / délka: 13 km / stoupání: 395 výšk. m / cíl: Děčínský Sněžník a Tisské stěny

rozloučení s Hotelem ''Bellevue'' v Jetřichovicích >> autobusem jsme přejeli do obce Sněžník >> Děčínský Sněžník s rozhlednou (723 m) >> Drážďanská vyhlídka >> restaurace s občerstvením v obci ''Sněžník - bus'' >> Pašerácká stěna >> turistická chata ''Tiské stěny'' >> přírodní památka ''Tiské stěny'' >> příchod do obce Tisá >> restaurace ''Zlatá koruna'' s občerstvením - v Tisé.



Fotografoval(a): Ivo Stříž

Zaujal-li tě výběr fotek z tohoto výletu, můžes si stáhnout na svůj PC další
fotky, prospekty, mapky, včetně videí od tohoto fotografa a to v originální
velikosti: 1.-4. den, 5.-7. den a 8. den. Podrobný návod ke stažení.

Máš-li fotky a videa z našich výletů, které chceš dát do fotogalerie a sdílet s dalšími turisty
nahrej je podle návodu na Ulož.to. Máš-li dotazy k fotogalerii kontaktuj Ivo Stříže.